WIPO a publicat – 1 noiembrie 2016- Revista anuala Madrid 2016, care contine o  analiza completa a inregistrarii internationale a marcilor.

 
Potrivit datelor si cifrelor furnizate de WIPO, numarul cererilor internationale de marca depuse prin Sistemul Madrid in anul 2015 a continuat sa creasca cu 0,9 % fata de anul  2014, reprezentand un nou record.
Cresterea  cererilor internationale de marca este data de tarile de origine din top 20 si de alte tari , cum ar fi : Australia, Luxembourg, Coreea de Sud si Singapore. De cealalta parte, tari, precum China si Rusia, au simtit o scadere considerabila la numarul de cereri internationale de marca depuse. China si Rusia, intre care si Ungaria, comparativ cu anul 2014, au simtit o scadere in privinta desemnarii lor in cererile internationale de marca.
Cu toata aceasta scadere, China continua sa ramana cea mai desemnata tara membra Madrid in cererile internationale de marca si marci inregistrate cu 21.087 desemnari, urmata de Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, Rusia si Japonia.
In ceea ce priveste topul solicitantilor cu cele mai multe desemnari in cererile de inregistrare marci este condus de solicitantii din U.S. – 50604 – si din Germania- 42255. Urmatorii solicitanti de marci internationale cu cele mai multe tari desemnate pentru protectie sunt din Franta, Elvetia si China.
Cel mai mare solicitant de marci internationale ramane pentru al cincilea an consecutiv compania farmaceutica NOVARTIS,  avand 193 de cereri internationale de marca in anul 2015. Este urmata de compania LIDL cu 142 de cereri internationale de marca si de compania L’oreal cu 130 cereri de inregistrare marci.
Cat priveste marcile inregistrate – marci acordate- in anul 2015, dupa origine, topul este condus de titularii de marci din Australia – cu o crestere de 82,9% – si de titulari de marci din U.S. – cu o crestere de 56 % .
Nu in ultimul rand, marcile de produse hardware si software – care sunt incluse in Clasa 09 protectie , conform Clasificarii Nisa- raman, de mai bine de un deceniu,  cele mai solicitate la protectie cu 9,4 % din toate cererile internationale de marca. Urmatoarele clase cerute pentru protectia prin marca sunt : clasa 35- 8%- servicii de birou, publicitate si business management; clasa 42- 5,9%- servicii stiintifice si tehnologice, servicii de analiza si cercetare industriala, crearea si dezvoltarea calculatoarelor si a programelor de calculator; clasa 41-4,8%- servicii de educatie, training, activitati sportive si culturale si divertisment; si clasa 25-4,6%- care include articole de imbracaminte si incaltaminte.
 
 
 
The top 20 origins in terms of international registrations
recorded in 2015 are almost the same as those for
international applications, albeit with some variations
in their ranking (see figure A.1.3.2). For many of these
listed origins, their one-year registration growth rates
were high. For example, Australia and the U.S. showeda
growth of 82.9% and 56%, respectively