Contact: +40 72 265 30 84| Email : office@ropatent.com
Ropatent
MENUMENU
  • Acasa
  • Despre noi
  • Servicii
    • Brevete
    • International
    • Marca
    • Industrii
    • Desene si modele industriale
    • Drepturi de autor
    • Strategie de proprietate intelectuala
  • Noutati
  • Intrebari frecvente
  • Contact
  • English

Brevete | Marca | Desene si modele industriale | Drepturi de autor | Strategie de proprietate intelectuala | Industrii | International

 

Marca

Marca, semn distinctiv aplicat produselor și serviciilor pentru a le identifica şi distinge originea comercială, este un element esențial în strategia unei companii.  Cu ajutorul mărcii produsele și serviciile sunt diferențiate de cele concurenței în percepția publicului.

O marcă nu este doar cel mai comod și rapid mijloc pentru consumator de a identifica un produs sau serviciu, ci și o modalitate pentru companie de a se poziționa pe o piață și în conștiința publicului. Mai mult, marca reprezintă un bun al unei organizații și poate fi tranzacționat ca atare, contribuind la creșterea veniturilor. O marcă, o dată înregistrată, nu mai poate fi folosită de către altă persoană sau entitate juridică alta decât titularul ei, decât cu acordul acestuia. Legea interzice copierea și imitarea unei mărci înregistrate sau folosirea ei în alt scop decât cel pentru care a fost înregistrată.

FacebookTwitterGoogleLinkedIn


Pe zi ce trece competiția, în economie, devine tot mai agresivă. Este un semn de normalitate, dar și o presiune crescută asupra companiilor pentru a ieși în evidență, a câștiga cote de piață, a fideliza clienți. În acest „sport extrem”, a înregistra, proteja și valorifica o marcă reprezintă atuuri importante pentru a lua startul în cursa pieței libere.

 

Află mai multe detalii

  • Înregistrare
  • Valorificare
  • Litigii și alte diferende
  • Consilierii Ropatent au dobândit cunoștințe și o bogată experiență pe parcursul activității anterioare din cadrul OSIM si OHIM. Astfel, suntem în măsură să găsim soluția optimă pentru protejarea produselor și serviciilor clienților noștri prin marca înregistrată. Efectuăm cercetare documentară privind disponibilitatea mărcii, elaborăm și depunem cererea, apoi urmărim procedura până la acordarea certificatului de înregistrare a mărcii.

    Pentru a ne asigura că eforturile dumneavoastră privind înregistrarea mărcii nu vor fi în zadar, înainte de a demara procedurile de înregistrare vă îndrumăm spre alegerea unei mărci cu șanse mai mari de a fi acceptată și protejată. Luăm în calcul posibile opoziții viitoare, pentru a le preîntâmpina și pentru a evita costuri suplimentare inutile.

    Avocații și consilierii Ropatent se asigură, împreună cu dumneavoastră, că marca ce urmează să fie înregistrată descrie cât mai bine categoria de produs pe care o desemnează, înscriindu-se în strategia de afaceri a companiei. Cercetarea aprofundată pe care o efectuăm în prealabil are rolul de a evita posibile dificultăți în viitor.

    O marcă, pe lângă a fi un element esențial strategiei de dezvoltare, reprezintă și un activ ce poate fi  valorificat pentru dezvoltarea companiei. Înțelegem cel mai bine importanța mărcilor pentru o afacere, cunoaștem în profunzime domeniul și procedurile specifice și, astfel, vă oferim consiliere și reprezentare în tranzacționarea prin licență, cesiune și alte tranzacții/contracte/operațiuni comerciale privind mărcile.

    Pentru a-i fi cu adevărat utilă, o companie trebuie să cunoască valoarea și situația mărcilor deținute. În acest sens Ropatent vă oferă servicii complete de audit (identificarea, evaluarea și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală) al mărcilor. În plus, monitorizăm portofoliul de mărci  pentru ca, în funcție de situația acestora, să luați cele mai bune decizii strategice.

    Verificăm constant dacă marca dumneavoastră înregistrată a fost folosită de către terți în mod abuziv, fără autorizație. Cercetăm existența altor mărci care ar putea avea o influență negativă asupra imaginii și strategiei companiei dumneavoastră. Pentru portofolii de mărci internaționale efectuăm cercetări extinse, dincolo de granițele țării.

    Avocații și consilierii Ropatent oferă suport juridic și tehnic în litigii și căi administrative de atac în fața instituțiilor competente din țară și din Uniunea Europeană. Litigiile  privind mărcile înregistrate cuprind: cereri în anulare, cerere de decădere din drepturi asupra mărcii (în caz de nefolosire), acțiuni în contrafacere și alte cereri de încălcare a drepturilor conferite de certificatul de înregistrare a mărcii.

    Căile administrative de atac sunt observațiile, opozițiile și contestațiile. Experiența în domeniu a echipei de avocați Ropatent vă garantează o reprezentare profesionistă, susținută de pregătirea riguroasă a cazurilor, atenția la detalii și cunoașterea în profunzime a procedurilor privind proprietatea intelectuală.

    Mărcile sunt expuse frecvent riscului de contrafacere, cu impact negativ asupra proprietarilor. De cele mai multe ori perspectiva unor acțiuni legale complicate descurajează pe mulți să ia măsuri. Însă, având alături echipa de profesioniști Ropatent, care cunosc în detaliu domeniul și care vă pot degreva de neplăcerile acestor proceduri, merită să luați atitudine și să vă protejați drepturile dobândite asupra propriilor mărci.

     

     

    Întrebări frecvente

    Ce este o marcă?

    O marcă nu protejeaza produsul ca atare, ci constituie un semn care servește la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele aparținând altor persoane.

    Ce este o marcă U.E.?

    Reprezintă un sistem independent de protecție pe întreg teritoriul Uniunii Europene, nesubstituindu-se nici mărcii naționale și nici celei internaționale.

    De ce am nevoie de înregistrare pentru o marcă?

    Prin înregistrarea unei mărci, obţineţi drepturi exclusive asupra utilizării mărcii dumneavoastră. Pe intreaga perioadă de valabilitate, titularul are un drept exclusiv de a o utiliza și de a împiedica utilizarea acesteia de o terță persoană care nu are consimțământul său.

    Care sunt pașii pentru a înregistra o marcă în România?

    Sunt 4 etape pentru a obțíne o marcă înregistrată în România:

    1. Cercetarea documentară: o etapă facultativă, dar care poate scuti timp și costuri inutile. Stabilește dacă este cazul să fie depusă o cerere.
    2. Depunerea cererii: În 7 zile de la depunerea cererii, aceasta este publicată în format electronic de către OSIM. În următoarele 2 luni spot fi depuse observații și opoziții privind înregistrarea mărcii respective. În maxim 3 luni de la depunerea cererii de înregistrare de marcă, trebuie achitată taxa pentru examinarea în fond (în caz contrar dosarul urmând a fi radiat pentru neplată taxe). Valoarea acestei taxe urmează a fi stabilită în funcţie de felul în care arată marca şi de numărul de clase pentru care se solicită înregistrarea.
    3. Examinarea cererii: dacă taxele corespunzătoare au fost achitate, OSIM examinează în fond cererea de înregistrare a mărcii în termen de 6 luni de la publicarea cererii. Se decide admiterea sau respingerea acesteia. Cererile admise sunt publicate în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială - Secţiunea Mărci, în format electronic şi se înscriu în Registrul Mărcilor.
      4. Înregistrare marcă: dacă nu apar obiecții, decizia de înregistrare a mărcii este emisă în aproximativ 12 luni de când cererea a fost depusă. Marca înregistrată este protejată pentru 10 ani, după care certificatul poate fi reînnoit pentru mai multe perioade de 10 ani.
    Cine poate depune o cerere de înregistrare pentru o marcă?

    O persoană care susţine că este titularul unei mărci poate depune o cerere de înregistrare a mărcii respective. Solicitantul trebuie să aibă personalitate juridică, sau poate fi o persoană fizică, o companie, o asociaţie încorporată sau o combinaţie dintre acestea. Pentru numele titularului nu se acceptă un nume de afaceri sau un nume comercial. În acest caz, pot depune cererea persoana sau persoanele care deţin firma. Dacă marca aparţine mai multor persoane, acestea pot depune împreună cerea de înregistrare de marcă. În situaţia în care sunt mai mulţi solicitanţi, trebuie indicate numele acestora.

    Cine poate înregistra o marcă U.E.?

    Orice persoană fizică sau juridică poate să depună o cerere de marcă U.E. dacă are naționalitatea unui stat membru al Uniunii Europene, al unui stat membru al Convenției de la Paris sau al Organizatiei Mondiale a Comerțului și are domiciliul, sediul sau o întreprindere industrială sau comercială efectivă și serioasă pe teritoriul Uniunii Europene, pe teritoriul unui stat membru al Convenției de la Paris sau al Organizației Mondiale a Comerțului.

    Contact

    Nume

    Companie

    Telefon

    Email

    Mesaj

     

    Noutăți

    Budweiser: Marcă înregistrată

    Articole

    Budweiser – marcă înregistrată și Indicație Geografică disputată de peste 100 de ani în peste 100 de procese internaționale Budweiser este o cunoscută marcă de bere cehească. Deși berea (rețeta) este de origine cehă, produsul în sine este realizat și comercializat de două companii care își dispută marca: Budweiser Budvar Brewery, companie de stat din […]

    Citeste articolul

    Piețele internaționale

    Stiri

    Piețele internaționale – mai accesibile pentru producătorii români în urma unui nou Tratat și privind Indicația Geografică și Denumirea de origine Indicaţiile geografice şi denumirile de origine româneşti protejate în România beneficiază de protecție la nivel internațional în urma semnării, în mai 2015, a ”Actului de la Geneva al  Aranjamentului de la Lisabona.” Dispozițiile tratatului […]

    Citeste articolul

    Proprietatea intelectuală

    Articole

    Proprietatea intelectuală – ce este, de fapt? Proprietatea intelectuală este un termen tot mai des folosit în prezent și luat tot mai mult în serios de companii, indiferent de mărime, atunci când își construiesc strategia de dezvoltare. De ce? Pentru că proprietatea intelectuală reprezintă, direct și indirect, o importantă sursă de venit, de creștere a […]

    Citeste articolul

    Noi modificări ale Regulamentului Comun.

    Stiri

    Adunarea Uniunii de la Madrid a aprobat noi modificări ale Regulamentului Comun în timpul celei de a 48-a sedințe care a avut loc în luna septembrie, la Geneva. Aceste noi modificări au intrat în vigoare incepând cu luna ianuarie 2015. Atunci când o cerere va fi prelucrată, biroul internațional va folosi noile orientări. Unele modificări includ […]

    Citeste articolul

    Probleme privind incercarile de a înregistra expresia "Je suis Charlie".

    Stiri

    OAPI afirmă că este foarte puțin probabil ca aceste aplicații să treacă. Chiar dacă un număr foarte mare de cereri au fost depuse peste tot în lume, niciuna dintre acestea nu a fost încă depusă la OAPI. Cu toate acestea, biroul P.I. al Franței a respins peste 50 de încercări de a înregistra expresia “Je suis […]

    Citeste articolul

    CJUE a decis.

    Stiri

    Datorită cazului Hejduk versus Energieagentur, CJUE a decis că un stat membru al UE are puterea de a judeca o acțiune de încălcare a drepturilor de autor pentru materialele disponibile în mediul online, atâta timp cât acestea sunt accesibile în acea țară. Instanța a luat această decizie, fiind preocupată de postarea online a imaginilor/materialelor cu […]

    Citeste articolul

    Directiva UE privind drepturile de revânzare.

    Stiri

    CJUE a declarat că un artist sau moștenitorul/ii acestuia ar putea pretinde drepturi de autor pentru revânzarea muncii sale. De asemenea, instanța consideră că, deși vânzătorul ar trebui să plătească pentru revânzare, costurile ar putea fi de fapt suportate de către  cumpărător.               În Directiva UE privind drepturile de revânzare este specificat faptul că statele membre ar […]

    Citeste articolul

    Numărul cererilor de brevet a crescut în anul 2014.

    Stiri

    Chiar dacă numărul cererilor de brevet a crescut anul trecut, mai mult decât cu un an înainte, numărul total al brevetelor acordate a fost mai mic în 2014 decât în 2013. În 2014 au fost acordate 64.600 de brevete comparativ cu 66.700 în anul 2013.

    Citeste articolul

    Noi oferte TTIP pe Proprietate Intelectuală între Europa și Statele Unite ale Americii.

    Stiri

    Europa a lansat online saptamana trecuta primele documente TTIP, câte două pagini pentru fiecare dintre cele 23 de capitole. Pentru capitolul referitor la proprietatea intelectuală, niciun text de negociat nu a fost încă postat. Europa intenționează să aducă în discuție în TTIP faptul că Statele Unite, spre deosebire de alte țări, nu le cere posturilor de […]

    Citeste articolul

    Tribunalul UE a lansat marți, 25 noiembrie 2014, hotărârea în cazul T-450/09: Validitatea formei cubului Rubik ca marcă comunitară.

    Stiri

    Inregistrarea ca marcă comunitară a formei cubului Rubik este validă. Reprezentarea grafică a cubului nu conține o soluție tehnică pentru a preveni protecția acestuia ca marcă. La cererea societății britanice Seven Towers, care gestionează mai ales drepturile de proprietate intelectuală referitoare la “Cubul Rubik”, OAPI a înregistrat în anul 1999 ca marcă comunitară forma tridimensională a […]

    Citeste articolul

    • Termeni și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica de utilizare a ”Cookies”

      © RoPatent 2016
      Facebook      Twitter      Linkedin      GPlus
    Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult