Contact: +40 72 265 30 84| Email : office@ropatent.com
Ropatent
MENUMENU
  • Acasa
  • Despre noi
  • Servicii
    • Brevete
    • International
    • Marca
    • Industrii
    • Desene si modele industriale
    • Drepturi de autor
    • Strategie de proprietate intelectuala
  • Noutati
  • Intrebari frecvente
  • Contact
  • English

Brevete | Marca | Desene si modele industriale | Drepturi de autor | Strategie de proprietate intelectuala | Industrii | International

 

Industrii

Echipa Ropatent are expertiza și flexibilitatea necesare pentru a se adapta în funcție de cerințele diferite ale industriilor în ceea ce privește drepturile de proprietate industrială.

Fiecare domeniu are particularitățile sale. Succesul îndeplinirii obiectivelor de afaceri depinde în mare măsură de cât de bine se adaptează companiile la contextul industriei în care activează. Ropatent a înțeles acest lucru și a reunit o echipă de avocaţi, consilieri în proprietate industrială și ingineri specializată în domenii de activitate foarte variate.

Astfel suntem în măsură să adaptăm serviciile Ropatent nevoilor specifice ale clienților în funcție de industrie. Împreună găsim căile cele potrivite pentru a îndeplini obiectivele fiecărui client în parte prin protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

 

FacebookTwitterGoogleLinkedIn



  • Tehnologie medicală
  • Inginerie mecanică și industria auto
  • Mașini și aparate electrice
  • Biotehnologie
  • Inginerie chimică
  • Industria farmaceutică
  • Ne întâlnim cu tehnologia nu doar în viața de zi cu zi, ci și în domenii specifice, precum medicina. În ultimul timp tehnologia medicală a cunoscut un progres extraordinar datorită invențiilor și descoperirilor științifice. Fie că este vorba de diagnosticare sau de tratament, invențiile în tehnica medicală îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții pacienților, facilitează munca personalului medical și, cel mai important, salvează vieți.

    Piața tehnologiei medicale este extrem de dinamică, iar companiile producătoare se confruntă cu o competiție  puternică. A avea o idee bună pentru o soluție inovatoare nu asigură succesul. Trebuie parcurs un întreg proces și înregistrarea brevetului de invenție reprezintă unul dintre primii pași. A proteja o invenție nu mai este o chestiune de orgoliu, ci o necesitate, una dintre condițiile supraviețuirii și afirmării pe o piață atât de competitivă. Profesioniștii Ropatent vă sunt alături pentru a vă sprijini în toate demersurile pentru înregistrarea brevetelor, prevenția riscurilor și pentru a vă proteja drepturile de proprietatea intelectuală. Vă consiliem în construirea unei strategii astfel încât investițiile în cercetare și dezvoltare să se transforme în surse de venit. Expertiza Ropatent vă va însoți pe parcursul întregului ciclu de viață al produselor de tehnologie medicală pe care le introduceți pe piață.

    Cu toții suntem fascinați de noile mecanisme apărute, parcă, peste noapte și care ne promit o viață mai confortabilă și mai sigură. Noi, cei din echipa Ropatent, admirăm și ne simțim inspirați de avântul pe care îl ia ingineria mecanică de la cele mai mici piese și până la mașinile propriu-zise sau linia de producție. Credem că orice inovație care îi încurajează pe producători să ne ofere mașinării care ne fac viața mai frumoasă merită respectul și grija noastră. La fel de impresionant este procesul inovativ și în realizarea de componente de mici dimensiuni și gadget-uri; de cele mai multe ori nu le observăm existența, dar cu siguranță le simțim prezența în modul în care ne bucurăm de diferite produse.

    Consilierii și avocații Ropatent înțeleg foarte bine importanța protejării drepturilor de proprietate intelectuală din acest domeniu în care brevetele, desenele și modelele industriale și chiar mărcile joacă un rol esențial în strategia unei companii. Vă punem la dispoziție cunoștințele și experiența noastră pentru a contura împreună o strategie privind drepturile de proprietate intelectuală coerentă și aliniată cu strategia dumneavoastră de afaceri. Vă vom ghida la fiecare pas pentru a vă proteja aceste drepturi, a le păstra și a le folosi cu cele mai bune rezultate.

    Dispozitivele electrice fac parte din cotidianul nostru și este greu să ne imaginăm viața fără ele. Cu cât ne obișnuim mai mult, cu atât ne dorim mai mult, mai bun, mai rapid, mai ușor, mai performant. Aceste așteptări pun presiune pe producători, care încearcă să țină pasul cu nevoile consumatorilor. Este o cursă continuă și de aceea acest domeniu este unul dintre cele mai inovante. Computere, dispozitive ”smart”, micro-procesoare, toate se întrec cu ele însele în a fi mai bune și mai rapide într-un timp cât mai scurt. De aceea cel care se află în prima linie la start are cele mai mari șanse să câștige. Un atu important îl reprezintă drepturile de proprietate intelectuală, cu atât mai mult cu cât copiile devin tot mai prezente și nu pot fi neglijate.

    Echipa Ropatent cunoaște în profunzime provocările acestui domeniu din punctul de vedere al proprietății intelectuale. Suntem aici pentru a vă oferi consiliere în înregistrarea de brevete, mărci, desene și modele industriale, în cazuri de litigii sau opoziții. Vă asigurăm auditul și managementul portofoliului de drepturi de proprietate intelectuală și monitorizarea continuă, pentru a fi siguri că este protejat, respectat și folosit în interesul afacerii dumneavoastră.

    În ceea ce privește domeniul energetic, suntem, împreună cu dumneavoastră, martorii unor transformări profunde. Asistăm la o adevărată revoluție tehnologică prin care energia convențională este înlocuită de cea regenerabilă; această tranziție presupune și o transformare a tehnologiei care însoțește producerea și distribuirea noilor tipuri de energie și a noului model de consum. Brevetele de invenție, desenele și modelele industriale joacă rolurile principale în industria energetică, iar Ropatent vă pune la dispoziție expertiza sa în descoperirea de noi piețe pentru producerea și consumul de energie. Vă consiliem în procesul de înregistare a brevetelor de invenție și asigurăm managementul portofoliului de proprietate intelectuală, monitorizarea sa continuă, precum și consiliere în realizarea diferitelor tranzacții cu drepturi de proprietate intelectuală sau diferite litigii și diferende.

    Biotehnologia a câștigat tot mai mult teren în domeniile de cercetare, ajungând în prim planul preocupărilor științifice. Cercetarea în biotehnologie părăsește laboratorul și ajunge până la consumatorul final, în produse de larg consum. Este un domeniu care sprijină numeroase alte industrii. De aceea este important ca fiecare nouă descoperire să fie recunoscută și protejată alături de proprietarul său de drept.

    Rezultatele cercetărilor în biotehnologie sunt subiecte sensibile, de importanță maximă. Este un aspect de care întreaga echipă Ropatent este conștientă și pe care îl tratează ca atare. Expertiza și experiența consilierilor și avocaților noștri este pusă la dispoziția protejării drepturilor de proprietate intelectuală în domeniul biotehnologiei, fie că este vorba de înregistrarea unor brevete (cercetare, formularea și depunerea cererii de aplicare), de litigii sau diferite proceduri administrative.

    Produsele chimice au devenit tot mai prezente în cotidianul nostru, încât fac parte din normalitate. Așteptările consumatorilor devin tot mai mari, cerințele sunt mai stricte, nevoia de protejare a mediului crește, la fel și presiunea asupra companiior producătoare. Rezultatele nu întârzie să apară sub forma unor noi materiale și substanțe mai prietenoase cu mediul, mai performante, cu randament mai bun. Efortul depus în inovație înseamnă investiții care trebuie recuperate; în acest sens, drepturile de proprietate intelectuală joacă un rol cheie. 

    La Ropatent avem o echipă de avocați, consilieri în proprietate intelectuală și ingineri care sunt pregătiți să intervină pentru protejarea drepturilor dumneavoastră în ceea ce privește brevete de invenție sau mărci. Fie că este vorba de o nouă formulă, metodă, de un nou compus chimic sau de produsul final, vă asistăm în înregistrarea brevetelor de invenție, a noilor mărci, precum și în managementul și auditul portofoliilor de proprietate intelectuală sau în eventuale litigii.

    Produsele industriei farmaceutice se găsesc în fiecare casă; a avea la îndemână chiar și cel mai banal medicament ne ajută să ne simțim în siguranță. Ne bucură să știm că în această industrie au loc noi descoperiri, se produc noi substanțe și medicamente. Înseamnă mai multe soluții pentru sănătatea noastră, mai mult confort și mai multe șanse la viață. Însă și această industrie se confruntă cu presiunea concurenței crescânde; este o competiție a inovației, a soluțiilor noi sau mai bune. Deși am găsit tratamente pentru majoritatea afecțiunilor cunoscute, ne confruntăm cu apariția unor noi viruși, bacterii, ale unor noi provocări pentru societatea noastră, care solicită soluții din partea industriei farmaceutice. De multe ori, așa cum istoria a demonstrat-o deja, descoperiri vitale pot avea loc concomitent, dar succesul este asigurat celui care revendică primul drepturile de proprietate intelectuală.

    Echipa Ropatent înțelege bine miza. Suntem aici pentru a vă sprijini în dobândirea și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală de care depinde succesul companiei dumneavoastră. Brevetele de invenție și mărcile din industria farmaceutică beneficiază de întreaga noastră atenție și dedicare. Căutăm soluții eficiente și prompte pentru a ține pasul cu ritmul inovației și vă consiliem în dezvoltarea unor strategii de proprietate intelectuală pe termen mediu și lung. Vă reprezentăm în cazuri de litigiu, opoziții sau în alte proceduri administrative privind drepturile de proprietate intelectuală, astfel încât dumneavoastră să vă puteți concentra pe a dezvolta produsele de care avem cu toții nevoie.  

    Contact

    Nume

    Companie

    Telefon

    Email

    Mesaj

     

    Noutăți

    Budweiser: Marcă înregistrată

    Articole

    Budweiser – marcă înregistrată și Indicație Geografică disputată de peste 100 de ani în peste 100 de procese internaționale Budweiser este o cunoscută marcă de bere cehească. Deși berea (rețeta) este de origine cehă, produsul în sine este realizat și comercializat de două companii care își dispută marca: Budweiser Budvar Brewery, companie de stat din […]

    Citeste articolul

    Piețele internaționale

    Stiri

    Piețele internaționale – mai accesibile pentru producătorii români în urma unui nou Tratat și privind Indicația Geografică și Denumirea de origine Indicaţiile geografice şi denumirile de origine româneşti protejate în România beneficiază de protecție la nivel internațional în urma semnării, în mai 2015, a ”Actului de la Geneva al  Aranjamentului de la Lisabona.” Dispozițiile tratatului […]

    Citeste articolul

    Proprietatea intelectuală

    Articole

    Proprietatea intelectuală – ce este, de fapt? Proprietatea intelectuală este un termen tot mai des folosit în prezent și luat tot mai mult în serios de companii, indiferent de mărime, atunci când își construiesc strategia de dezvoltare. De ce? Pentru că proprietatea intelectuală reprezintă, direct și indirect, o importantă sursă de venit, de creștere a […]

    Citeste articolul

    Noi modificări ale Regulamentului Comun.

    Stiri

    Adunarea Uniunii de la Madrid a aprobat noi modificări ale Regulamentului Comun în timpul celei de a 48-a sedințe care a avut loc în luna septembrie, la Geneva. Aceste noi modificări au intrat în vigoare incepând cu luna ianuarie 2015. Atunci când o cerere va fi prelucrată, biroul internațional va folosi noile orientări. Unele modificări includ […]

    Citeste articolul

    Probleme privind incercarile de a înregistra expresia "Je suis Charlie".

    Stiri

    OAPI afirmă că este foarte puțin probabil ca aceste aplicații să treacă. Chiar dacă un număr foarte mare de cereri au fost depuse peste tot în lume, niciuna dintre acestea nu a fost încă depusă la OAPI. Cu toate acestea, biroul P.I. al Franței a respins peste 50 de încercări de a înregistra expresia “Je suis […]

    Citeste articolul

    CJUE a decis.

    Stiri

    Datorită cazului Hejduk versus Energieagentur, CJUE a decis că un stat membru al UE are puterea de a judeca o acțiune de încălcare a drepturilor de autor pentru materialele disponibile în mediul online, atâta timp cât acestea sunt accesibile în acea țară. Instanța a luat această decizie, fiind preocupată de postarea online a imaginilor/materialelor cu […]

    Citeste articolul

    Directiva UE privind drepturile de revânzare.

    Stiri

    CJUE a declarat că un artist sau moștenitorul/ii acestuia ar putea pretinde drepturi de autor pentru revânzarea muncii sale. De asemenea, instanța consideră că, deși vânzătorul ar trebui să plătească pentru revânzare, costurile ar putea fi de fapt suportate de către  cumpărător.               În Directiva UE privind drepturile de revânzare este specificat faptul că statele membre ar […]

    Citeste articolul

    Numărul cererilor de brevet a crescut în anul 2014.

    Stiri

    Chiar dacă numărul cererilor de brevet a crescut anul trecut, mai mult decât cu un an înainte, numărul total al brevetelor acordate a fost mai mic în 2014 decât în 2013. În 2014 au fost acordate 64.600 de brevete comparativ cu 66.700 în anul 2013.

    Citeste articolul

    Noi oferte TTIP pe Proprietate Intelectuală între Europa și Statele Unite ale Americii.

    Stiri

    Europa a lansat online saptamana trecuta primele documente TTIP, câte două pagini pentru fiecare dintre cele 23 de capitole. Pentru capitolul referitor la proprietatea intelectuală, niciun text de negociat nu a fost încă postat. Europa intenționează să aducă în discuție în TTIP faptul că Statele Unite, spre deosebire de alte țări, nu le cere posturilor de […]

    Citeste articolul

    Tribunalul UE a lansat marți, 25 noiembrie 2014, hotărârea în cazul T-450/09: Validitatea formei cubului Rubik ca marcă comunitară.

    Stiri

    Inregistrarea ca marcă comunitară a formei cubului Rubik este validă. Reprezentarea grafică a cubului nu conține o soluție tehnică pentru a preveni protecția acestuia ca marcă. La cererea societății britanice Seven Towers, care gestionează mai ales drepturile de proprietate intelectuală referitoare la “Cubul Rubik”, OAPI a înregistrat în anul 1999 ca marcă comunitară forma tridimensională a […]

    Citeste articolul

    • Termeni și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica de utilizare a ”Cookies”

      © RoPatent 2016
      Facebook      Twitter      Linkedin      GPlus
    Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult