Contact: +40 72 265 30 84| Email : office@ropatent.com
Ropatent
MENUMENU
  • Acasa
  • Despre noi
  • Servicii
    • Brevete
    • International
    • Marca
    • Industrii
    • Desene si modele industriale
    • Drepturi de autor
    • Strategie de proprietate intelectuala
  • Noutati
  • Intrebari frecvente
  • Contact
  • English

Brevete | Marca | Desene si modele industriale | Drepturi de autor | Strategie de proprietate intelectuala | Industrii | International

 

Brevetul de invenție

Brevetul de invenție reprezintă un contract prin care dreptul de folosire sau tranzacționare a unei invenții revine exclusiv autorului ei. Astfel terțe persoane (cum ar fi concurenții) sunt împiedicate prin lege să folosească invenția fără permisiunea autorului ei.

Un brevet de invenție reprezintă pentru deținătorul său (organizație sau persoană fizică) o valoare. Brevetul poate genera venit prin tranzacționarea sa și poate oferi exclusivitate pentru un produs sau metodă, constituie un argument puternic pentru potențiali investitori, reprezintă un avantaj în poziționarea pe o piață și o garanție a originalității în fața consumatorilor.

FacebookTwitterGoogleLinkedIn


Brevetul de invenție

Înregistrarea unui brevet înseamnă mai mult decât a transforma idei în bunuri valoroase; înseamnă a recunoaște capacitatea unei minți sclipitoare sau viziunea unei companii. Prin ceea ce face, Ropatent asigură protecție nu doar a drepturilor dobândite din înregistrarea brevetului, ci și a proprietarului său de drept.

 

Află mai multe detalii

  • Înregistrare
  • Valorificare
  • Litigii și alte diferende
  • Având o vastă experiență în domeniu câștigată de-a lungul activității în cadrul Oficiului de stat pentru Inventii si Marci(OSIM), vă asigurăm consiliere legală și tehnică  pentru a găsi metoda optimă de înregistrare a brevetului de invenție, în funcție de nevoia și de obiectivele dumneavoastră. Efectuăm cercetare documentară privind brevetabilitatea, elaborăm și depunem cererea, apoi urmărim procedura până la acordarea brevetului de invenție.

    Știm cât de importantă este pentru dumneavoastră investiția în inovație; de aceea, atunci când pregătesc înregistrarea unui brevet, consilierii Ropatent iau în calcul și evitarea viitoarelor litigii și opoziții, pentru a asigura până la capăt eficiența investiției. 

    Protecția unui brevet se poate realiza pe mai multe căi. Pentru a o găsi pe cea potrivită, avocații și inginerii Ropatent țin cont de tipul de invenție, industria în care se aplică și piața pe care urmează să o abordeze. În felul acesta aliniem soluțiile noastre cu interesele dumneavoastră de afaceri.

    Brevetul de invenție reprezintă un activ ce poate fi folosit și valorificat pentru dezvoltarea companiei. Vă consiliem și asistăm în negocierea și elaborarea contractelor de acordare de licență sau cesiune și în alte tranzacții comerciale privind drepturile ce decurg din brevet , inclusiv trasferul de tehnologie.

    Pentru a stabili valoarea și situația brevetelor deținute, efectuăm proceduri de audit (identificarea, evaluarea și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală) cu atenție și rigurozitate. În plus, monitorizăm portofoliul de brevete de invenții pentru ca în fiecare moment să cunoașteți situația acestora, informație esențială în planificarea strategiei de dezvoltare și pentru a vă asigura drepturile dobândite împotriva încălcărilor de către terți.

    Consilierii Ropatent vă sprijină, de asemenea, și în găsirea soluțiilor pentru a obține maximul de avantaje din investițiile în cercetare și dezvoltare și, desigur, deținerea unor brevete de invenție.

    Avocații și consilierii Ropatent vă asistă și reprezintă în litigii privind asigurarea respectării drepturilor asupra brevetului de invenție și în procedurile administrative desfășurate în fața OSIM. Vă oferim suport juridic și tehnic și în căi administrative de atac: contestații privind hotărârile de acordare sau neacordare a brevetului de invenție și cereri de revocare a brevetelor de invenție  sau, pur și simplu, contestații și cereri de revocare brevete de invenție.

    Sfera litigiilor cuprinde, dar nu limitativ, acțiuni în anularea brevetului, contrafacere și alte încălcări de drepturi, inclusiv drepturile patrimoniale ale inventatorului sau titularului din contractele de cesiune și licență acordat sau cele cu privire la calitatea de inventator și de titular. Experiența în domeniu a echipei de avocați Ropatent vă garantează o reprezentare profesionistă, susținută de pregătirea riguroasă a cazurilor, atenția la detalii și cunoașterea în profunzime a procedurilor privind proprietatea intelectuală.

    La Ropatent, lucrăm îndeaproape cu clienții în pregătirea cazurilor. Formăm astfel o echipă puternică, având o înțelegere aprofundată a situației, o bună cunoaștere a detaliilor și a tuturor posibilităților de soluționare.

     

     

    Întrebări frecvente

    Ce este un brevet de invenție?

    Este instrumentul juridic care protejează o soluție tehnică inclusă în produse și/sau procedee, care sunt noi, prezintă activitate inventivă și au aplicabilitate industrială.

    Care sunt pașii pentru a înregistra un brevet în România?

    Înregistrarea unui brevet în România urmează, de regulă, 5 pași:

    1.Cercetarea documentară: un pas facultativ, dar deosebit de important. Pentru a fi înregistrat brevetul, invenția trebuie să îndeplinească mai multe criterii. O bună parte dintre cererile depuse sunt respinse pentru că a lipsit cercetarea prealabilă. Acest pas înseamnă scutirea costurilor și a timpului pierdut. 

    2.Depunerea cererii de înregistrare a brevetului: formularele-tip ale cererii de brevet de invenţie trebuie însoțite, obligatoriu, de documentaţia de brevetare.

     Publicarea cererii de brevet:

    Regim normal : Publicarea cererii se face după 18 luni de la data depozitului. Taxa este de 180 lei şi se plăteşte în termen de 6 luni de la data depozitului.

    Regim de urgență : Publicarea cererii înainte de 18 luni de la data

    depozitului. Taxa este de 360 lei şi se plăteşte odată cu solicitarea publicării.

    1. Examinarea: Examinarea stabileşte dacă cererea de brevet îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea brevetului de invenţie.

    Regim de urgență : la data de depozit a cererii

    Regim normal : în termen de 30 de luni de la data de depozit a cererii.

    În funcție de varianta aleasă și perioada de examinare și taxele aferente sunt diferite.

    1. Acordarea și eliberarea brevetului de invenție: În termen de 4 luni de la data comunicării hotărârii de acordare a brevetului trebuie achitată o taxă pentru a obține eliberarea brevetului. Protecția este valabilă 20 de ani.
    Poate un brevet european să fie echivalentul unui brevet național în România?

    Conform Articolului 64 (1) EPC, un brevet european conferă în mod automat celui care îl deține aceleași drepturi ca cele oferite de un brevet național acordat în acel stat, începând cu data în care mențiunea acordării brevetului este publicată în Buletinul de Brevete Europene, în fiecare stat contractant pentru care s-a înregistrat brevetul.

    Termene de plată pentru brevete în România

    Data limită: la un an de la data depunerii cererii de înregistrare a brevetului
    Termenul maxim de plată (fără taxe de întârziere): pentru reînnoire, în maxim 3 luni de la data acordării brevetului, în limita termenului scadent;
    Perioada de grație pentru achitarea taxelor (cu taxe suplimentare de întârziere): în 6 luni de la data scadenței

    Contact

    Nume

    Companie

    Telefon

    Email

    Mesaj

     

    Noutăți

    Budweiser: Marcă înregistrată

    Articole

    Budweiser – marcă înregistrată și Indicație Geografică disputată de peste 100 de ani în peste 100 de procese internaționale Budweiser este o cunoscută marcă de bere cehească. Deși berea (rețeta) este de origine cehă, produsul în sine este realizat și comercializat de două companii care își dispută marca: Budweiser Budvar Brewery, companie de stat din […]

    Citeste articolul

    Piețele internaționale

    Stiri

    Piețele internaționale – mai accesibile pentru producătorii români în urma unui nou Tratat și privind Indicația Geografică și Denumirea de origine Indicaţiile geografice şi denumirile de origine româneşti protejate în România beneficiază de protecție la nivel internațional în urma semnării, în mai 2015, a ”Actului de la Geneva al  Aranjamentului de la Lisabona.” Dispozițiile tratatului […]

    Citeste articolul

    Proprietatea intelectuală

    Articole

    Proprietatea intelectuală – ce este, de fapt? Proprietatea intelectuală este un termen tot mai des folosit în prezent și luat tot mai mult în serios de companii, indiferent de mărime, atunci când își construiesc strategia de dezvoltare. De ce? Pentru că proprietatea intelectuală reprezintă, direct și indirect, o importantă sursă de venit, de creștere a […]

    Citeste articolul

    Noi modificări ale Regulamentului Comun.

    Stiri

    Adunarea Uniunii de la Madrid a aprobat noi modificări ale Regulamentului Comun în timpul celei de a 48-a sedințe care a avut loc în luna septembrie, la Geneva. Aceste noi modificări au intrat în vigoare incepând cu luna ianuarie 2015. Atunci când o cerere va fi prelucrată, biroul internațional va folosi noile orientări. Unele modificări includ […]

    Citeste articolul

    Probleme privind incercarile de a înregistra expresia "Je suis Charlie".

    Stiri

    OAPI afirmă că este foarte puțin probabil ca aceste aplicații să treacă. Chiar dacă un număr foarte mare de cereri au fost depuse peste tot în lume, niciuna dintre acestea nu a fost încă depusă la OAPI. Cu toate acestea, biroul P.I. al Franței a respins peste 50 de încercări de a înregistra expresia “Je suis […]

    Citeste articolul

    CJUE a decis.

    Stiri

    Datorită cazului Hejduk versus Energieagentur, CJUE a decis că un stat membru al UE are puterea de a judeca o acțiune de încălcare a drepturilor de autor pentru materialele disponibile în mediul online, atâta timp cât acestea sunt accesibile în acea țară. Instanța a luat această decizie, fiind preocupată de postarea online a imaginilor/materialelor cu […]

    Citeste articolul

    Directiva UE privind drepturile de revânzare.

    Stiri

    CJUE a declarat că un artist sau moștenitorul/ii acestuia ar putea pretinde drepturi de autor pentru revânzarea muncii sale. De asemenea, instanța consideră că, deși vânzătorul ar trebui să plătească pentru revânzare, costurile ar putea fi de fapt suportate de către  cumpărător.               În Directiva UE privind drepturile de revânzare este specificat faptul că statele membre ar […]

    Citeste articolul

    Numărul cererilor de brevet a crescut în anul 2014.

    Stiri

    Chiar dacă numărul cererilor de brevet a crescut anul trecut, mai mult decât cu un an înainte, numărul total al brevetelor acordate a fost mai mic în 2014 decât în 2013. În 2014 au fost acordate 64.600 de brevete comparativ cu 66.700 în anul 2013.

    Citeste articolul

    Noi oferte TTIP pe Proprietate Intelectuală între Europa și Statele Unite ale Americii.

    Stiri

    Europa a lansat online saptamana trecuta primele documente TTIP, câte două pagini pentru fiecare dintre cele 23 de capitole. Pentru capitolul referitor la proprietatea intelectuală, niciun text de negociat nu a fost încă postat. Europa intenționează să aducă în discuție în TTIP faptul că Statele Unite, spre deosebire de alte țări, nu le cere posturilor de […]

    Citeste articolul

    Tribunalul UE a lansat marți, 25 noiembrie 2014, hotărârea în cazul T-450/09: Validitatea formei cubului Rubik ca marcă comunitară.

    Stiri

    Inregistrarea ca marcă comunitară a formei cubului Rubik este validă. Reprezentarea grafică a cubului nu conține o soluție tehnică pentru a preveni protecția acestuia ca marcă. La cererea societății britanice Seven Towers, care gestionează mai ales drepturile de proprietate intelectuală referitoare la “Cubul Rubik”, OAPI a înregistrat în anul 1999 ca marcă comunitară forma tridimensională a […]

    Citeste articolul

    • Termeni și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica de utilizare a ”Cookies”

      © RoPatent 2016
      Facebook      Twitter      Linkedin      GPlus
    Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult